Artifex logo
Banc d'imatges Demos Dibuix Tècniques Illes Balears Història de l'Art Castellano Català English
El Projecte Artifex : Col·laboradors i Corresponsals
Artifex - © 2003
Anar a la secció

El projecte contempla 3 tipus de col·laboració en funció de les disponibilitats i coneixements que es puguin aportar al projecte:


Els MESTRES d'Escultura, Forja, Fundició, Canteria, Escultura, Dibuix Tècnic... que estan en disposició de poder donar una classe magistral de demostració d'una tècnica davant un auditori. Aquesta classe quedarà gravada i fotografiada pas a pas per incluir-se com material de consulta en el projecte.
Aquestes classes magistrals estan dotades d'una quantitat en concepte de remuneració per les hores invertides en la preparació i realització de la pràctica (unes 3-4 hores).

Els COL·LABORADORS que tradueixin i enriqueixin els texts de l'Espanyol al Català. Convidem als col·legis interessats a posar-se en contacte amb nosaltres. Pretenem implicar a la major part possible d'alumnes proposant la traducció i millora del text d'un tema a una classe concreta. Aquest tema pot servir com a complement formatiu a la pròpia classe que tindrà una menció en la pròpia pàgina una vegada hagi acabat la tasca.

El mateix passarà amb l'enviament de texts per l'ampliació d'informació o creació de noves pàgines. En aquest cas sol·licitem menció expressa de l'origen de la informació. En el cas de publicacions o llibres, autor, editorial i data de publicació.
Aquest tipus de col·laboració se realitza en règim de voluntariat .
Els texts hauran de ser enviats en format WORD. Artífex se reserva el dret de resumir o modificar els texts per ajustar-los a la línia editorial del Projecte.

Els CORRESPONSALS individuals o agrupats que aportin imatges fotogràfiques al Projecte.
Busquem imatges d'elements arquitectònics de Canteria per realitzar una catalogació del patrimoni històric existent a la nostra comunitat i àrees d'influència (València, Catalunya, Rosselló, Montpellier, Cerdanya, Còrsega, Toscana, Sicília, Malta...).

Aquest tipus de col·laboració se realitza també en règim de voluntariat. Els responsables del projecte premiaran als 3 millors treballs d'aportació en base al criteri de qualitat en la selecció dels elements, qualitat fotogràfica i informació històrica i tècnica relacionada (data aproximada, localització, característiques tècniques, dimensions, estil...)

Originalment el projecte està centrat en el Mediterrani Occidental, però estam oberts a qualsevol proposta que aporti material amb disseny i personalitat artística de qualitat en sintonia amb l'esperit del projecte, ja que artesans europeus varen emigrar a altres països, especialment a Amèrica, podem trobar esplèndides mostres de dissenys contemporanis tot i la distància existent. Personalment he localitzat a Amèrica esplèndids treballs de ferreteria espanyola i portuguesa, així com talles italianes neoclàssiques i renaixentistes.

L'herència de la colonització espanyola i portuguesa ha creat un preciós estil mestís, d'evolució pròpia i gran personalitat. L'auge econòmic dels criolls i el seu cosmopolitisme els impulsava a construir en el seu estil europeu les seves mansions, contractant artesans europeus o inclús enviant a Europa les seves fustes en brut per a que els artesans espanyols, italians o alemanys els hi tallessin portes i mobles.


El lloc menys pensat guarda sorpreses per a aquell que sap llegir i trobar.


Busquem Corresponsals a:

Canàries - Catalunya -Argentina- Cuba - Chile - EEUU - Formentera - Ibiza - Mallorca - Menorca - Sevilla - Uruguay ...

Requisits : Imatges JPG 640x480 amb nitidesa, il·luminació i definició adequades. Fitxa tècnica.
Si se disposa de programa de retoc fotogràfic, enquadrament i centrat. Sinó, ens ocuparem nosaltres.
Exemple de Col·laboració aportada
Herraje de Puerta en Hierro Forjado, Español colonial de 1870.Castillo del
Cerro de Montevideo, Uruguay.1870. Aportado por Cristina Benvenutto, Arquitecto

Estimado Miguel:
Aqui te mando un "nuevo" diseño de herraje de puerta como prometido:
Ficha Técnica: Herraje de Puerta en Hierro Forjado.Castillo Español del Cerro de Montevideo,1870.
Dimensiones : 22 x 25 cm
Comentarios: Tamaño y estilo similares a los herrajes del Castillo del Departamento de Colonia, construido por los Portugueses, a finales del 1700, que tienes ya en tus páginas.
Saludos cordiales, Espero ver bien pronto "mi" herraje en las paginas del Proyecto. Cristina Benvenutto, Arquitecto
.Presentació i objectius del programa
Acreditacions i Diplomes
Banc d'Imatges
Home Índex Mapaweb ¿Vols col·laborar? Amunt
Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació The European Comunity Fundació Illes Balears per a la Innovació Tecnológica Blau Rustic Ajuntament d'Alaró
Propietat intel·lectual & Copyright © 2002.2003, Blau Rustic s.l.l.