Artifex logo
Banc d'Imatges Demos Dibuix Técniques Illes Balears Historia del Art Castellano Català English
Forum d'Artifex
Artifex - © 2003
Ir a la sección

Aquest apartat sorgeix, d'una manera natural, a partir de l'esplèndida acollida que ha tingut el projecte entre els internautes amants de la pedra i les tècniques d'oficis tradicionals. A mesura que anem rebent correus amb sol·licituds d'informació, les anirem relacionant aquí perquè us pugueu comunicar i intercanviar informació i contactes:

Nota important: encara que l'habitual és que en aquests fòrums la gent es pugui comunicar directament, en aquest totes les comunicacions passen pel fòrum primer per dos motius essencials:

1) Informació: poder avaluar l'interès que desperta cada tema d'acord amb nombre de contestacions que genera un correu determinat i adaptar o ampliar els continguts d'Artífex acordement.

2) Privacitat: cada dia que passa els internautes som més poc inclinats a donar el nostre correu electrònic lliurement davant el risc de veure inundat el nostre correu amb "spam" (correu basura) i virus de tot tipus. Un perill que és real i té conseqüències...

Una vegada que rebem un correu sobre un tema determinat, el remetrem al seu destinatari, perquè a partir d'aquest moment, ambdós es comuniquin directament.

 


Ref: Voltes de rajola:

Estimat amic:

Acabo de donar un cop d'ull a la teva pàgina i em sembla magnífica. La idea de fer un punt de trobada amb socis de distintes regions o països entre els quals existeixen uns nexes culturals des de fa segles és interesantisima. Dec dir-te que duc anys intentant contactar amb experts en voltes de rajola a Catalunya, València, La zona del Rosselló francès i la Toscana. Tinc notícies que allà es construïa amb tècniques molt similars a les d'Extremadura i el Baix Alentejo portuguès. Amb aquests últims ja he establert contactes, però amb la resta no. Per això em sembla estupenda la idea de crear un punt de trobada on puguem intercanviar coneixements i al seu torn ampliar i enriquir els nostres propis.

( Juan Diego és Arquitecte i autor del llibre " Bovedas Extremeñas" a més de diverses ponències i estudis relacionats amb les voltes de rajola.)

Juan Diego Carmona. Badajoz. Extremadura. Espanya

forum@artifexbalear.org


Ref: Voltes d'aresta:

Volgués saber els passos que dec seguir per a construir una volta d'aresta. Com he de fer les plantilles, si les parets han d'estar necessàriament a esquadra,... Pere Galán. Manacor.Illes Balears. Espanya.

Pere Galán. Manacor.Illes Balears. Espanya.
forum@artifexbalear.org

Nota: Les voltes d'aresta de pedra representen un graó intermedi en termes de cantería, que es deu emprendre una vegada s'hagin dominats els conceptes bàsics necessaris per a la seva correcta execució. Per als autodidactes empedreïts solo puc remetre'ls als llibres que tracten del tema, com "Breu tractat de Voltes" de Juan de Torrija, o diversos tractats d'Esterotomía de la pedra i talls de cantería, que es poden trobar en una biblioteca pública, per exemple


Ref: Columna Helicoïdal salomónica::

Hola a tots els "pietro-addictes". Estic buscant mètodes antícs de traça per a la columna salomónica

Miquel Ramis. Marratxinet, Mallorca, Illes Balears, Espanya.
artifex@artifexbalear.es


Ref: Museu de Cantería:

Els escrivim a causa de la pròxima creació en el nostre municipi del "Museu de la Cantería". Estem realitzant una investigació sobre el treball en el granit: tall, llaura, . Ens han sorgit molts dubtes que no podem resoldre sense l'ajuda de persones expertes en el tema i ens van parlar de la seva pàgina web. Per això, hem decidit dirigir-nos a . per a veure si ens poden resoldre els següents dubtes:

- Taques, vetes i diferències en la grandària del gra.
- Tipus de talls segons les tensions i compressions que deurà suportar el carreu (horitzontal, vertical i radial), en el nostre municipi es parla de la "llei" de la pedra i "les seves mans".
Ens agradaria saber si l'anomenen igual.

Puri Vicente. Ajuntament de Zarzalejo. Alcala d' Henares.Madrid, Espanya.
forum@artifexbalear.org


Ref: Tornería de fusta

Estic buscant gent interessada en la recuperació de l'ofici de Torner de Fusta. (Miguel és un excel·lent torner que cerca nous camins per a aquest ofici tradicional mitjançant el disseny i la comunicació entre torners.)

Miquel Lopez. Palma de Mallorca,Illes Balears, Espanya.
forum@artifexbalear.org


Ref: Contactes y Treball


Hola a tots:sóc Gustavo García un picapedrer gallec establert a Alacant. Després de molts problemes i inconvenients he engegat el meu taller de cantería (encara en fase de prova).

M'agradaria saber si teniu algun soci o col·laborador en el País Valenciá per a posar-me en contacte amb el. El taller estarà enfocat a dos vessants: una que seran objectes decoratius de grandària mitja i petit, molts d'ells fets amb pedra reciclada i les talles grans per encàrrec. Altra via van a ser les reproduccions arqueològiques, tant d'originals en pedra, com de pintura mural prehistòrica passada al relleu i sota relleu.

Estic cercant sales i circuits artístics de la ciutat d'Alacant. Al juny 04 tinc una exposició en un pub-sala de la ciutat.

Veure : Má
Veure : Bust

Gustavo García. Alacant. Espanya.


 

Ref: Treball

Hola, Fa poc he descobert la vostra web i he emplenat el formulari,perquè m'envieu informació. Sóc picapedrer de professió, encara que estic en un moment de canvis al sortir-me de la cooperativa on he treballat els darrers 10 anys. Tinc 36 anys, també treballo com monitor en un taller d'ocupació i ara estic estudiant la possibilitat de fer-me soci amb un altre artesà que viu al meu poble. Estem cercant obres de restauració per tota Espanya. Gràcies i una salutació.

Eduardo Hervas Dominguez. Tarancón (Cuenca).Espanya
forum@artifexbalear.org

 

Home Index Mapaweb ¿Vols col.laborar? Amunt
Consellería d'Innovació i Energía The European Comunity Fundació Illes Balears per a la Innovació Tecnológica Blau Rustic Ajuntament d'Alaró
Propietat intelectual & Copyright © 2002.2003, Blau Rustic s.l.l.